Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar pass

Mostar uvodi turističku karticu koja nudi brojne pogodnosti za turiste

stari most-mostar

Mostar Pass kartica bit će kreirana na online platformi prema kojoj će korisnik nakon njezine kupovine dobiti svoju potvrdu u formi QR codea koji će biti moguće očitati na ulazima u objekte koji se nalazi u turističkoj ponudi

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara održanoj u utorak donesena je Odluku o uvođenju Mostar PASS – turističke kartice, objavili su u srijedu iz Grada Mostara.

Mostar Pass je kartica namijenjena turistima i posjetiteljima kojoj je cilj povećati posjećenost kulturnih sadržaja i znamenitosti te ponuditi dodatni alat za pregled odredišta kako bi imali ispunjen i kvalitetan boravak u gradu.

Kartica nudi sljedeće pogodnosti: turistički potencijali na jednom mjestu, kupnja proizvoda u trgovinama i obrtničkim radnjama, konzumacija hrane i pića u mostarskim ugostiteljskim objektima, noćenje u hotelima, motelima i drugim smještajnim objektima, posjete muzejima, sakralnim objektima, galerijama, radionicama i drugim atrakcijama, te kulturnim događajima i sličnim manifestacijama.

Mostar Pass kartica bit će kreirana na online platformi prema kojoj će korisnik nakon njezine kupovine dobiti svoju potvrdu u formi QR codea koji će biti moguće očitati na ulazima u objekte koji se nalazi u turističkoj ponudi.

Gradsko vijeće Grada Mostara donijet će Odluku o cijenama kartica najkasnije u roku od tri mjeseca prije početka njezine primjene, a prihodi ostvareni od prodaje Pass kartice idu u Proračun Grada Mostara.

Promoviranje Mostar Pass kartice bit će uneseno u marketinški plan Grada, kao i putem marketinških organizacija, turističkih agencija, Turističke zajednice Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije i Federacije Bosne i Hercegovine, navode iz Grada.