Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MS&WOOD organizovao obilazak tvornica u Prnjavoru

MS&WOOD – ucenici – prnjavor4

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD koja svoje pogone ima u Fojnici, organizovala je obilazak učenika drvoprerađivačke škole iz Fojnice kompanijama u Prnjavoru.

Obilazak je organiziran za 25 učenika i profesora Srednje mašinske škole “Zijah Dizdarević” Fojnica sa ciljem da se učenici upoznaju sa uspješnim bh. kompanijama koje se bave proizvodnjom namještaja, njihovom tehnologijom i metodama proizvodnje.

Prva kompanija koju su obišli bila je Export City. Kompanija upošljava 180 radnika, i vrijedi za tvornicu koja se usavršila u tapaciranju stolica, a gdje su učenici mogli vidjeti najnovije cuttere (za kožu i tekstil).

Kompanija radi za renomirane italijanske i njemačke brandove, a na kraju posjete učenicima i profesorima su uručeni prigodni pokloni.

Druga tvornica koju su učenici obišli je Standard Prnjavor. Kompanija ima 360 zaposlenih i kao takva je najveća fabrika u Prnjavoru. Proizvode pločasti namještaj i asesoare za IKEA-u. Učenici su imali priliku vidjeti savremene metode lakiranja, zatim ljepljenje furnira i obradu masivnog drveta.

Nakon obilaska Sajma privrede u tešnju i tamošnjih tvornica, ovo je druga po redu posjeta jednom bh. gradu i njegovim proizvodnim kapacitetima. Plan je da do kraja školovanja učenici srednjih škola iz Fojnice obiđu sve ključne fabrike u BiH, kako bi se upoznali sa tehnologijom i proizovdnim procesima u što širem obimu, ne samo iz drvne industrije.