Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac i trudna djevojka svjedočili smrti mladog Elvisa

Elvis Jovanovic saobracajna nesreca

Policija još uvijek traga za nepoznatim vozačem, koji je u subotu 11. juna, oko 22.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Novoj Subockoj nedaleko od Novske u Hrvatskoj, kod kućnog broja 61, usmrtio 25. godišnjeg mladića, koji je stajao uz svoj automobil. Policija je utvrdila da je nepoznati vozač najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine prešao vozilom na suprotnu saobraćajnu traku, gdje je udario u 25-godišnjaka koji se tu nalazio uz zaustavljeni automobil radi popravka svjetla.

Mladić je poginuo na mjestu nesreće, dok se nepoznati vozač, bez zaustavljanja, dao u bijeg. Policija koja je odmah pokrenula akciju potrage, poziva građane koji imaju korisna saznanja o toj nesreći da joj ih dojave u najbližoj stanici ili na e-mail sisacko-moslavacka@policija.hr.

Vozač, za kojim policija traga, bit će prijavljen zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći. Policija je odmah pokrenula postupak potrage, razgovara se sa svjedocima, očevicima, uzimaju se tragovi, obilazi se sve moguće radionice, garaže, sva mjesta gdje bi bjegunac mogao pokušati skriti ili popraviti auto.

Dodaje kako se bijeg s mjesta nesreće nikako ne isplati zbog otegotnih okolnosti i visokih kazni za bijeg s mjesta nesreće te da sisačka policija bilježi vrlo visok postotak otkrivanja bjegunca. Policija je uvjerena da će i ovaj počinitelj biti ubrzo otkriven, jer su ostali neki tragovi koji upućuju na marku i tip vozila. Iako policija u interesu istrage ne želi reći o kojem se tipu vozila radi, na mjestu nesreće pronađeni razbijeni dijelovi fara i retrovizor automobila koji je udario Elvisa, te da je vozač u bijegu najvjerovatnije vozio srebrnu Opel Astru.

Jutarnji list saznaje kako je smrtno stradali vozač Elvis Jovanović na saobraćajnici nalazio s lijeve strane zaustavljenog osobnog automobila požeških registracija, kojim je prethodno upravljao, te je popravljao prednje lijevo svjetlo. Od siline udarca odbačen je na kolnik te je zadobio ozljede od kojih je na mjestu događaja preminuo. Smrti sina svjedočio je njegov otac Stevo, koji je sjedio u automobilu dok je sin popravljao svjetlo. Zajedno s njim u automobilu je bila i Elvisova trudna djevojka. Elvis Jovanović iz je iz naselja Kaniška Iva kod Garešnice, a išli su Elvisovoj sestri u Gradišku.