Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mušić, Špago i Laketić posjetili Artech, proizvođača aluminijskih fasada

edin music12

Predsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Šerif Špago te ministar privrede u Vadi HNK-a Željko Laketić posjetili su u petak Artech d.o.o. Mostar, preduzeće za projektiranje i proizvodnju aluminijskih fasada, prozora i vrata.

Po riječima predsjedavajućeg skupštine HNK-a Šerifa Špage, riječ je o redovitom obilasku novootvorenih lokalnih kompanija i upoznavanju s njihovim kapacitetima, odnosno mogućnostima upošljavanja i planovima za budućnost.

– Čuli smo da je riječ o respektabilnoj kompaniji te smo se željeli upoznati s njihovim radom, mogućnostima i, naravno, dati im potporu u budućem radu – kazao je Špago.

Po riječima izvršne direktorice Artecha Belme Jugo, svoje goste upoznali su s proizvodnim kapacitetima i budućim planovima kompanije, dodavši kako je riječ o manjoj kompaniji te da je im je cilj u budućnosti proširiti svoj asortiman proizvoda i plasirati ih svjetsko tržište.

Preduzeće je osnovano u martu 2016. godine kao projektni biro, a proizvodnja je pokrenuta u avgustu iste godine. Od svog osnivanja prduzeće Artech d.o.o. Mostar izvozno je orijentirana i sto posto proizvodnje plasira se u inostranstvo.

Od novembra 2017. godine posjeduje i certifikat za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015, čija implementacija podrazumijeva pokrivenost kompletnog proizvodnog procesa kontrolnim tačkama s ciljem eliminiranja i najmanjih mogućih grešaka.

– Trenutno je u preduzeću uposleno 53 uposlenika, ali kako nam je cilj proširenje proizvodnje i kontinuirani rast, bit će neophodno otvaranje još radnih mjesta – kazala je Jugo.