Na Baščaršiji otvorena nova poslovnica “Vitamina Simit”

Vitamin Simit

U starom dijelu grada, Baščaršiji danas je otvorena treća poslovnica lanca restorana “Vitamin Simit” u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlasnik “Vitamina Simit” Burcu Uygur kazao je kako pored poslovnice na Bašaršiji postoje poslovnice na Ilidži i u trgovačkom centru Sarajevo City Center (SCC).

U novoj poslovnici pored peciva simita, koji su u Bosni i Hercegovini poznati kao đevreci, i pogača, nudit će se i tradicionalna jela kao što su mantije. Pored slanih i slatkih jela gosti će moći uživati u turskom čaju, kafi i drugim toplim i hladnim napicima.

Uygur je istako kako pored poslovnica u Sarajevu, postoji i poslovnica u Skoplju, u Makedoniji.

“Ovo je četvrta poslovnica koju smo otvorili. Uskoro planiramo otvoriti jednu i u Zagrebu”, rekao je Uygur i istakao kako će i Beograđani moći uživati u tradicionalnom turskom pecivu simitu, kao i mnogim drugim vrstama ne samo peciva, nego i tradicionalnih jela.

Uygur je dodao kako je interesovanje javnosti veoma veliko i da je ideja o otvaranju nove poslovnice veoma dobro prihvaćena.

Otvorenju su prisustvovali ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay sa suprugom, kao i mnogobrojni državljani Bosne i Hercegovine i Turske.