Biznis

poskupljenja

Na kojim benzinskim pumpama je najjeftinije gorivo u FBiH

12/10/2021

Gdje je najjeftinije gorivo u vašoj blizini možete saznati na aplikaciji aplikaciju FMT FBiH oil info

U svijetu cijene goriva rastu već duže vrijeme, a poskupljenja nisu zaobišla ni BiH.

Građani Federacije BiH, koji koriste Apple mobilne uređaje, iPHONE i iPAD, mogu besplatno koristiti mobilnu aplikaciju FMT FBiH oil info, koja im omogućava da prate cijene na benzinskim pumpama, informacije o geolokaciji benzinskih pumpi po GPS signalu, te udaljenosti korisnika od konkretne benzinske pumpe.

Prema toj aplikaciji trenutno je u Sarajevu najjeftinije gorivo na benzinskoj pumpi Proming, na adresi Džemala Bijedića 169A. Litar dizela je 2,16 KM, dok je litar benzina 2,21 KM.

U Mostaru je dizel 2,21 KM na pumpama BSP OIL i Selex u Vrapčićima, Izgradnja Tojaga u Gnojnicama, te u Potoci Benz u Potocima. Benzin je najjeftiniji na pumpama BSP OIL i Selekx i trenutno iznosi 2,26 KM po litru.

U Tuzli je trenutno litar dizela 2,21 KM na pumpama Nestro Petrol u Solini, te na Riva OIL una adresi Bosanska poljana. Na Riva OIL je trenutno najjeftiniji benzin i iznosi 2,26 KM po litru.

Na nekoliko pumpi u Zenici dizel je trenutno 2,26 KM. Riječ je o pumpama Almy Transport, Almy, Brkić Petrol i TI OIL. Benzin po cijeni od 2,31 KM možete točiti na pumpama Almy Transport, Brkić Petrol i Zeka-Comerc.

U Bihaću je prema ovoj aplikaciji najjeftiniji dizel na pumpi Belamionix 2,21 KM, dok je benzin na većini pumpi trenutno 2,31 KM po litru.

Gdje je najjeftinije gorivo u vašoj blizini možete saznati na aplikaciji FMT FBiH oil info.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.