Biznis

Na sajmu u Istanbulu izlaže i šest firmi iz BiH

07/09/2018

Na sajmu trgovine hranom i pićem u Turskoj “Vorldfud Istanbul 2018” svoje proizvode predstavlja i šest kompanija iz BiH – “Mladegs Pak” iz Prnjavora, “Bosnaplod” iz Brčkog, “Kupres milch” iz Kupresa, “Meggle” iz Posušja, te “Mljekara Livno” i “Vita-life” iz Visokog.

Nastupom na ovom događaju izlagači imaju mogućnost da predstave svoju ponudu potrošačima iz zemalja Evrope, Srednjeg istoka, sjeverne Afrike i Turske, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Cilj organizacije izlaganja na sajmu jeste promocija kompanija iz BiH iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, te omogućavanje da uspostave poslovne odnose sa turskim i međunarodnim partnerima, kao i povećanje izvoza proizvoda iz ovog sektora na međunarodno tržište.

Riječ je o najvećom sajmu trgovine hranom i pićem u Turskoj, koji ove godine okuplja više od 400 domaćih i međunarodnih proizvođača i više od 15 000 posjetilaca.

Izlaganje kompanija iz BiH na sajmu koji se zatvara sutra, organizovala je Spoljnotrgovinska komora, uz podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i USAID/Švedska Farma dva projekta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.