Biznis

Na “Sajmu zapošljavanja” u Zenici sudjelovalo više od 50 poslodavaca

08/04/2016

JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona u partnerskoj saradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK-a, bila je organizator ovogodišnje manifesatcije “Sajam zapošljavanja”.

Osnovni cilj održanog sajma bio je unapređenje saradnje partnera na tržištu rada, poslodavaca, nezaposlenih osoba i javnih općinskih i gradskih službi za zapošljavanje s područja kantona.

Sajam se realizira kao mini berza rada tokom koje sve nezaposlene osobe, maturanti, studenti i drugi imaju priliku da se upoznaju o trenutnim potrebama privrednika.

Na sajmu je sudjelovalo više od 50 poslodavaca s područja Zeničko-dobojskog kantona, koji su prezentirali svoje potrebe za novim zaposlenicima i sa zainteresovanim ostvarili direktan kontakt.

Javna ustanova Služba za zapošljavanje ZDK-a je na ovogodišnjem sajmu zapošljavanja organizirala svoj informativni pult, na kojem su svi posjetitelji mogli dobiti osnovne informacije o uvjetima i načinu zapošljavanja te potrebama privrede u ZDK-u.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.