Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Na Sarajevskom aerodromu povećan broj šaltera za registraciju putnika

10/11/2017

U sklopu mjera za proširenje kapaciteta i poboljšanje usluga Međunarodnog aerodroma Sarajevo, završeni su radovi na povećanju broja šaltera za registraciju putnika, te je proširen i moderniziran sistem traka za prtljag.

Sa postojećih 12, broj check-in šaltera povećan je na 15, a na usluzi putnicima su i dva self check-in šaltera za registraciju. U funkciju je od sada i još jedan X-ray uređaj za sigurnosni pregled prtljaga. Također novom konfiguracijom sistema za prtljag sa dvije sabirne trake značajno će se unaprijediti i pouzdanost sistema prilikom transporta, sortiranja i utovara prtljaga.

– Za vrijeme radova koji su trajali mjesec dana, Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio je neophodne procedure i osigurao adekvatne ljudske resurse kako bi se transfer prtljaga odvijao nesmetano i tijekom trajanja radova i testiranja sistema, a s ciljem konstatnog pružanja najviše razine usluge našim putnicima – kazala je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić Arnaut.

S obzirom na izuzetan i kontinuiran rast broja opsluženih putnika, avio operacija, te ukupnog kargo prometa u proteklom periodu, te činjenici da se Međunarodni aerodrom Sarajevo približava broju od milijun putnika godišnje, ovaj projekat predstavlja i pripremnu aktivnost u sklopu realizacije strategije “Modernizacija i dogradnja Terminala B”.

– Međunarodni aerodrom Sarajevo je kroz anganžman cijelog kolektiva uvijek uspješno pristupao svim izazovima i zadacima koji nužno prate ovako značajan i ubrzan porast broja putnika i avio operacija, te će nastaviti aktivnosti s ciljem pružanja najkvalitetnije usluge našim putnicima i poslovnim partnerima – istakla je Bagarić Arnaut.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.