Na Sberbank BH bankomatima isplata gotovine bez kartice

Sberbank mCash

Sberbank BH uvodi mCash uslugu, koja omogućava podizanje gotovine na bankomatima bez korištenja kartice i PIN-a. Usluga mCash dostupna je putem Sberbank aplikacije mobilnog bankarstva, a sve što klijentu treba je mobilni telefon.

“Često nam se desi da zaboravimo novčanik ili ključeve, pa se nađemo u neugodnoj situaciji. Ali vrlo rijetko zaboravimo mobilni telefon. Zbog toga putem mobilnog bankarstva našim klijentima nudimo modernu uslugu koja olakšava podizanje novca na bankomatima”, izjavio je Vedran Peršić, direktor Marketinga i komunikacija Sberbank BH.

Dodao je kako će Sberbanka nastaviti praksu uvođenja digitalnih servisa na bh. tržište te da je osnovni cilj mCash usluge klijentima svakodnevnicu učiniti boljom.

“Korištenje mCash-a je jednostavno. U aplikaciji ukucate iznos koji želite podići, i aplikacija generiše kod. Taj kod možete iskoristiti na bankomatu, ili ga proslijediti nekome kome želite poslati novac“, kaže Peršić te ističe da “Sberbank kontinuirano unaprjeđuje mobilno bankarstvo koje klijentima osigurava najpovoljniji način upravljanja finansijama”.

Generisanjem koda unutar mobilnog bankarstva, može se pristupiti tekućem računu na bankomatu i obaviti bilo koja novčana transakcija. Kod se dobija tako što se u Sberbank mobilnoj aplikaciji odabere opcija mCash. Zatim se ukuca iznos koji želimo podići ili poslati nekome, te odaberemo opciju “generiši kod“. Odmah potom na ekranu mobilnog bankarstva se pojavi 8-cifreni broj (kod) koji važi dva sata, i sa kojim se ide na bankomat.

Kod se može generisati u bilo koje doba dana ili noći, bez ograničenja, pod uslovom da klijent ima dovoljno sredstava na tekućem računu za željenu transakciju. Usluga je besplatna za prvih šest mjeseci i klijentima banke dostupa od ponedjeljka, 09. jula 2018. godine.