Biznis

reconnect

Najveća biznis konferencija dijaspore večeras u Sarajevu

11/08/2021

Direktorica Restarta Emina Zahirović Pintarić izjavila je da su ove godine njihovi sagovornici i sagovornice Erna Šošević, Jasmin Marić, Edin Halilović, Irma Ćosić, Tia Karić, Lamija Brkić i Sabina Halilović

Udruženje “Restart” i USAID projekat “Diaspora Invest” i ove godine organizuju “Reconnect”, najveći poslovni skup bh. dijaspore u Sarajevu, koji će biti održan večeras u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Direktorica Restarta Emina Zahirović Pintarić izjavila je da su ove godine njihovi sagovornici i sagovornice Erna Šošević, Jasmin Marić, Edin Halilović, Irma Ćosić, Tia Karić, Lamija Brkić i Sabina Halilović.

– Razgovaramo o razvoju inovativnih poslovnih ideja u Bosni i Hercegovini, o prilikama za nove generacije dijaspore u našoj zemlji, programima stažiranja, povezivanja i podrške koji su realizovani zahvaljujući uvezivanju sa iseljeništvom. Sve u svemu, obećavamo da će i ove godine Reconnect okupiti poslovnu zajednicu i otvoriti neke nove mogućnosti za saradnju i partnerstva – poručila je Zahirović Pintarić.

Ona je navela da se ovim skupom želi poručiti da se ekonomija oporavlja, društvo gradi nove veze, a da BiH kao zemlja ima šta ponuditi svijetu.

– “Reconnect” je kroz sve ove godine rada, u partnerstvu sa USAID projektom ‘Diaspora Invest’ podigao svijest javnosti o važnosti uloge dijaspore u ekonomskom rastu BiH. Važno je da sada predstavimo te rezultate, pokažemo šta su još mogućnosti i na čemu treba raditi u budućnosti – zaključila je Zahirović Pintarić, saopćeno je iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

Skup će početi u 20.00 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.