Biznis

Porezna uprava

Najveća plaća ove godine isplaćena u martu, iznosila je više od 180.000 KM

20/05/2020

U RS-u, prema podacima Poreske uprave RS, najviša isplaćena zarada u prva tri mjeseca ove godine je skoro pa šest puta manja nego u FBiH

Najveća isplaćena plaća u Federaciji BiH ove godine isplaćena je u Sarajevu u oblasti bankarstva za mart, a ona je iznosila čak 181.842,35 KM u neto iznosu, dok je u Republici Srpskoj najveća ostvarena zarada iznosila 33.524 KM, a zarađena je u Banjoj Luci u oblasti finansijskog poslovanja, podaci su poreskih uprava.

Pored ove najveće isplaćene plate, u Federaciji BiH je od početka godine isplaćeno još plata čiji se iznosi mjere u desetinama hiljada KM.

U Poreskoj upravi FBiH da je druga po visini plaća od 98.357,17 KM isplaćena u djelatnosti trgovine za april.

– Za februar je isplaćena i plaća od 89.669,81 KM u djelatnosti bankarstva. Četvrta po visini isplaćena plata je u djelatnosti trgovine za februar u iznosu 85.493,36 KM, dok je peta iznosila 83.331,90 KM u industrijskoj djelatnosti za februar – istakli su u Poreskoj upravi FBiH, pišu Nezavisne novine.

Naglašavaju da su na isplaćen iznos plata obračunati i uplaćeni porezi i doprinosi.

U Republici Srpskoj, prema podacima Poreske uprave RS, najviša isplaćena zarada u prva tri mjeseca ove godine je skoro pa šest puta manja nego u FBiH.

Svih top pet zarada u RS ostvareno je u Banjoj Luci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.