Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poreska uprava

Najveći dužnici u RS-u duguju čak 841 milion maraka

noac marke

Na teritoriju koji pokriva Područni centar Banja Luka nalaze se porezni obveznici koji najviše duguju – 259 miliona KM, a riječ je o području na kojem posluje najviše pravnih lica u RS

Poreska uprava Republike Srpske potražuje 841 milion KM poreza i doprinosa od najvećih dužnika, najnoviji su podaci ove institucije i odnose se na kraj jula. Najveći dužnici među pravnim licima duguju 814,2 miliona maraka, a poduzetnici oko 26,8 miliona maraka.

Na teritoriju koji pokriva Područni centar Banja Luka nalaze se porezni obveznici koji najviše duguju – 259 miliona KM, a riječ je o području na kojem posluje najviše pravnih lica u RS.

Oko 139 miliona maraka duguju pravna lica i poduzetnici na teritoriju koji pokriva Područni centar Istočno Sarajevo, dok se oko 115 miliona KM odnosi na dug najvećih dužnika s područja Područnog centra Doboj, piše Srpskainfo.

Područni centar Trebinje prikazao je da ne može naplatiti više od 88 miliona KM, a poreznici u Zvorniku više od 83 miliona KM. Gotovo 80 miliona KM je dug na teritoriju Područnog centra Doboj, dok poreznici u Prijedoru imaju najmanja potraživanja od poreskih obveznika – oko 76 miliona maraka.

Najveći dužnici su i dalje javne zdravstvene ustanove, odnosno bolnice, a najveći dužnik je Univerzitetski klinički centar Banja Luka od kojeg Poreska uprava RS potražuje oko 67,9 miliona KM.