Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ilidža

Nakon 25 godina počeli radovi na rekonstrukciji Stojčevca

Stojcevac2 (1)

Općina Ilidža u saradnji sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, Ministarstvom saobraćaja KS, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS te Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja krenula je u rekonstrukciju ulice Stojčevac, kao i asfaltnih puteva na samom Stojčevcu

Radovima na Stojčevcu krenula je obnova jednog od nekada najpoznatijih sarajevskih izletišta koje je u proteklih 25 godina bilo zapostavljeno.

Općina Ilidža u saradnji sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, Ministarstvom saobraćaja KS, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS te Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja krenula je u rekonstrukciju ulice Stojčevac, kao i asfaltnih puteva na samom Stojčevcu.

– Nakon 25 godina propadanja krenuli smo u projekt rekonstrukcije ulice Stojčevac, asfaltnih puteva, kao i ceste koja ga povezuje s Velikom alejom – kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Iz te općine je istaknuto da su radovi na Stojčevcu tek najava važnih kapitalnih projekata koje je krajem 2021. godine predstavio načelnik Muzur, a koji bi u narednom periodu, kako je navedeno, trebali u potpunosti preobraziti Ilidžu.