Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crna gora

Nakon zabrane rada nedjeljom radnici masovno počeli dobijati otkaze

delta

Pad prometa se odnosi prvenstveno na modnu maloprodaju (odjeća, obuća i sl.), ali u supermarketima s prehrambenim proizvodima pad nije zabilježen

Delta City, najveći trgovački centar u Podgorici, izvijestio je da su u tri mjeseca, otkad je u Crnoj Gori stupila na snagu zabrana rada nedjeljom, zakupci njihovih prostora zabilježili pad prometa od 18 posto i otpustili ukupno 80 radnika.

Pad prometa se odnosi prvenstveno na modnu maloprodaju (odjeća, obuća i sl.), ali u supermarketima s prehrambenim proizvodima pad nije zabilježen.

“Dosad je 80 ljudi ostalo bez posla. Taj će se broj povećati shodno procesu optimizacije radnih mjesta koji je u toku. Ono što predlagači zakona nisu uzeli u obzir, to je specifičnost trgovačkih centara koji više predstavljaju dio turističke ponude svake destinacije, u ovom slučaju grada Podgorice”, navode iz kompanije Delta City.

Turistima i građanima Podgorice shopping centar je najdostupniji vikendom kada i sami ne rade. Radi toga sve više stanovnika Crne Gore i njenih turista nedjeljom odlazi u shopping preko granice.