Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisan ugovor

Nastavak saradnje BH Pošte i Elektroprivrede BiH

Sa novim ugovorom ova poslovna saradnja se proširuje na područje Federacije BiH tako da će građani moći platiti račune za struju, bez naknade, u oko 400 poštanskih jedinica BH Pošte

Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo i JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo nastavljaju uspješnu poslovnu saradnju i u narednoj godini. Dvije kompanije potpisale su novi Ugovor koji svim fizičkim osobama od 1. januara 2021. godine omogućava plaćanje računa Elektroprivrede BiH za utrošenu električnu energiju, bez naknade, u svim poštanskim jedinicama BH Pošte, saopćeno je iz JP BH Pošta.

BH Pošta i Elektroprivreda BiH ranije su imale potpisan ugovor prema kojem je građanima bilo osigurano plaćanje računa za struju, bez provizije, u  određenom broju poštanskih jedinica, uglavnom u manjim mjestima.

Sa novim ugovorom ova poslovna saradnja se proširuje na područje Federacije BiH tako da će građani moći platiti račune za struju, bez naknade, u oko 400 poštanskih jedinica BH Pošte.

Na ovaj način, uz olakšicu u vidu neplaćanja provizije za račune za struju, građanima se osigurava najveća dostupnost ove usluge jer BH Pošta raspolaže sa najširom poštanskom mrežom u državi.

– Za građane je ovo jako važno, posebno sa aspekta neplaćanja provizije. Također, dostupnost poštanskih jedinica smanjit će građanima čekanje u redovima za plaćanje računa za električnu energiju, jer će imati više izbora u lokacijama za plaćanje i to sve bez provizije. Ugovor sa Elektroprivredom BiH, koji stupa na snagu 1. januara 2021. godine, potvrda je dosadašnje dobre saradnje i povjerenja između dvije kompanije – istakao je generalni direktor JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo Mirsad Mujić.

On je najavio da će saradnja BH Pošte i Elektroprivrede BiH biti nastavljena i ubuduće.