Biznis

od 1. novembra

Ostaju samo na dvije aviolinije: Wizz Air objavio da gasi svoju bazu u Sarajevu!

05/10/2022

Kako naovde, ova odluka je rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja

Niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air donijela je odluku o zatavarnju svoje baze u Sarajevu.

“S dubokim žaljenjem smo morali donijeti tešku, ali odgovornu odluku da 1. novembra 2022. godine zatvorimo svoju bazu u Sarajevu. Putnici s rezervacijama na koje utiče ova odluka danas će biti kontaktirani putem e-maila sa savjetima o svim njihovim opcijama, koje uključuju: ponovnu rezervaciju, puni povrat novca ili 120% originalne cijene u vidu kredita aviokompanije”, poručili su.

Kako naovde, ova odluka je rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja.

“Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promjenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše bh. baze u Tuzli, te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu”.

Ističu kako im je sada prioritet da minimiziraju sveukupni poremećaj za bosanskohercegovačke putnike i zaštite proces zapošljavanja.

Iz Sarajeva ćemo nastaviti letjeti do Abu Dhabija i Londona (aerodrom Luton). Pored toga, konsolidovat ćemo naše prisustvo u bazi u Tuzli i tamo ojačati našu poziciju. Dodavat ćemo nove letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla do Eindhovena, kao i pojačati frekvencije na našim rutama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Freiburga, Dortmunda i Memmingena. Naša posada, piloti i kabinsko osoblje sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas su obaviješteni o ovoj odluci, te im je ponuđena mogućnost da lete iz druge baze u BiH ili iz susjedstva”, dodaju su.

Kako dalje navode, Wizz Air ostaje opredijeljen ka dugoročnom rastu u Bosni i Hercegovini, stvarajući stotine direktnih radnih mjesta, istovremeno stimulirajući turističku i ugostiteljsku industriju.

“Iskreno se izvinjavamo našim klijentima zbog neugodnosti koje je ova odluka izazvala,” poručili su na kraju

Wizz Air će od 1. novembra 2022. godine za i iz Bosne i Hercegovine letjeti na sljedećim linijama:

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.