RMB aplikacija

Nove funkcionalnosti aplikacije Raiffeisen Mobilno Bankarstvo

Raiffeisen Mobilno Bankarstvo

Raiffeisen Mobilno Bankarstvo najbolje ocijenjena aplikacija od strane korisnika

U cilju poboljšanja korisničkog iskustva klijenata, nova aplikacija Raiffeisen Mobilno Bankarstvo je sada bogatija za nove funkcionalnosti. Riječ je o aplikaciji koja uspješno funkcioniše već dvije godine i koja se pokazala kao veliki uspjeh uz udvostručen broj novih korisnika u jednoj godini i visok stepen zadovoljstva klijenata. Raiffeisen Mobilno Bankarstvo korisnici su, putem Play Store i App Store, ocijenili kao najbolju aplikaciju na tržištu BiH pri čemu su uzete u obzir samo aplikacije sa više od 30 ocjena korisnika.

Odnedavno, RMB korisnici mogu putem web linka samostalno izvršiti reaktivaciju pristupnih kodova za aplikaciju. To znači da korisnici kojima se zbog pogrešno unesenog koda aplikacija zaključa mogu u svega nekoliko minuta generisati novi kod putem web stranice Banke. Mogućnost samostalne aktivacije aplikacije dostupna je i prilikom zamjene mobilnog uređaja.

Također, u okviru ove aplikacije dostupna je funkcionalnost „Moj finansijski izvještaj“ koja predstavlja analizu transakcija i potrošačkih navika klijenta, te načina korištenja kartica predstavljenu u okviru widgeta na početnoj strani RMB aplikacije.

Putem opcije „Plati kontaktu” u okviru Raiffeisen Mobilnog Bankarstva klijenti imaju mogućnost prijema i slanja novca kontaktima iz imenika telefona, bez potrebe za posjetom poslovnici Banke. Postojeći RMB korisnici mogu u okviru aplikacije registrovati račun za prijem i slanje uplata. Da bi osobe koje nemaju račun u Raiffeisen banci niti instaliranu RMB aplikaciju primile novac, potrebno je najprije da instaliraju aplikaciju te da u okviru nje registruju račun.