Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi brend “Ajna voda” u objektima “Piemonte”

ajna voda

U Udruženju za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla održana je sjednica Odbora Udruženja u proširenom sazivu na kojoj je diskutovano o kvalitetu vode za piće, odnosno o flaširanoj vodi koja je dostupna kupcima u trgovinama na području Tuzlanskog kantona.

Sa stručnog aspekta o ovoj temi je govorio Vedret Hukić dipl. ing. tehnologije iz firme “Water – Chem” d.o.o Tuzla, inače, stručni saradnik za poslove terenske dijagnostike, tretmana i injženjeringa vodnih objekata. Kao saradnik na projektu novog brenda “Ajna” izvorska voda, govorio je i o njenim kvalitetima.

– U podnožju živopisnih ekoloških  padina nadomak stare planine Majevice, geografskog rejona Rasovac, grada Tuzla, je odskora  aktuelan arteški prirodni izvor zdrave izvorske vode, novog brend imena „Ajna“. Ovlaštena laboratorija Federalnog  zavoda za javno zdravstvo je izdala certifikat  kvalitete biohemijskog sastava “Ajna“ vode, kao zdrave i ispravne te se kao takva može poželjeti u svakodnevnoj konzumaciji  za sve uzraste – kazao je Hukić.

Naveo je da se radi o isključivo prirodnoj izvorskoj vodi u čijem sadržaju su dokazani otopljeni minerali veoma korisni za  stabilan organizam čovjeka, saopćeno je iz Kantonalne privredne komore Tuzla.