Novi korisnici programa “100 BBI stipendija za djecu bez roditelja”

100BBI_stipendija_fotoEnb

U okviru programa “100 BBI stipendija za djecu bez roditelja”, ova banka je danas u Zenici potpisala ugovore o stipendiranju sa stotinu djece bez roditelja iz zeničke regije, za koje su sredstva osigurana iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel”.

Ovo je već peta generacija mladih, djece bez roditelja iz zeničke regije, kojoj su osigurane stipendije od 1.200 dolara godišnje.

-Kada se gledaju resursi ove zemlje, mislim da su najjači resursi ljudi, to smo pokazali i u zemlji i van zemlje. Već jedan duži period ulažemo u ljude s ovih prostora i ako tu tradiciju ne budemo nastavili neće imati ovako kvalitetne ljude kakve smo dosad imali. Osim što ulažemo u ljude mislim da bi bilo dobro da ih motiviramo da ostanu na prostorima BiH i da traže svoju budućnost ovdje, jer s njihovim ostankom mi jačamo bh. ekonomiju i društvo – kazao je direktor BBI banke Amer Bukvić.

Fond koji je donirao sredstva za stipendije osnovan je na inicijativu “Bosna Bank Internatonal BBI“ i filantropa šeika Kamela, osnivača i predsjedavajućeg finansijske i poslovne grupacije “Al-Baraka”.

-Fond stipendija je oko 1.800 maraka po jednom studentu i nadam se da će studenti znati iskoristiti ta sredstva na pravi način i da će vratiti Bosni i Hercegovini ono što smo mi sada uložili u njih – istakao je direktor filijale BBI Zenica Vahdet Drino.

S podjelom ovogodišnjih stipendija iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel” za proteklih pet godina je isplaćeno oko četiri miliona KM.