Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Novih 40 radnika u zvorničkoj “Alumini”

01/06/2017

U kompaniji „Alumina“ danas je počelo da radi novih 40 radnika raznih profila, koji će uglavnom biti raspoređeni na radna mjesta u proizvodnji i održavanju, prije svega u nove proizvodne pogone koji se grade u ovoj fabrici.

Obraćajući se novim radnicima, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika je naglasio da dolaze u veliki kolektiv i da, kako je saopćeno iz ovog preduzeća, treba da budu srećni što se nalaze u „Alumini“, gdje su plaće i druge prinadležnosti za zaposlene redovne, naglašavajući pritom da se „doslovce moraju poštovati pravila ovog privrednog društva“.

-Imat ćete mogućnost da u ovoj fabrici iskoristite sva svoja prava, ali i da izvršite i sve svoje obaveze – istakao je Motika, podvlačeći još jednom da se „plaća u ‘Alumini’ ne dobija, ovdje se plaća zarađuje“.

Motika je naglasio da se dosadašnjim odnosom prema zapošljavanju novih radnika, kompanija „Alumina“ pokazala kao pouzdan i odgovoran partner u zapošljavanju u Zvorniku, saopćeno je iz „Alumine“.

Među radnicima kojima su uručeni ugovori o radu, osim zanatskih zanimanja, najviše ih je sa srednjom stručnom spremom tehničkog smjera, dok je zaposleno i sedam inženjera, hemijske, mašinske i elektro struke.

Kompanija „Alumina“ trenutno zapošljava 1.430 radnika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.