"coming home"

Novo izdanje POINT konferencije 11. i 12. novembra u Sarajevu

point-7-0-day-2-03

POINT konferencija (Politička odgovornost i nove tehnologije) najveća je konferencija ovog tipa u regionu jugoistočne Evrope (SEE) i nastoji da bude platforma za civilno društvo, koja podstiče upotrebu novih tehnologija

Novo izdanje POINT konferencije, pod nazivom „Coming home (Povratak kući)“, tokom dva dana bavit će se brojnim aspektima pandemije COVID-19 i otvoriti prostor za učesnike/ce da se na ovaj period osvrnu na različite načine i pozabave temama koje su nam promijenile živote u posljednje dvije godine. Konferencija će se održati 11. i 12. novembra ove godine, u Domu mladih Sarajevo.

POINT konferencija (Politička odgovornost i nove tehnologije) najveća je konferencija ovog tipa u regionu jugoistočne Evrope (SEE) i nastoji da bude platforma za civilno društvo, koja podstiče upotrebu novih tehnologija. Od svog prvog izdanja 2011. godine, POINT konferencija postala je jedinstveno mjesto susreta građanskih aktivista/kinja i predstavnika/ca civilnog društva iz jugoistočne Evrope, ali i iz cijelog svijeta, kao i platforma za razmjenu ideja i inovativnih rješenja za promociju odgovornog i otvorenog društva.

Kroz brojne panel-diskusije, konferencija će se baviti temama kao što su rad i radne navike u budućnosti, poštivanje ljudskih prava u pandemiji, uticaj pandemije na razvoj velikih tech globalnih kompanija, ekspanzija brojnih teorija zavjera u protekle dvije godine, pandemija i mentalno zdravlje, važnost naučne komunikacije i odgovornog pristupa u izvještavanju o pandemiji, ali i brojnim drugim temama. I tokom ovogodišnje POINT konferencije bit će održane i prezentacije projekata organizacija civilnog društva iz regiona, ali i nekoliko radionica.

Kompletan program konferencije možete pogledati na LINKU, a tokom dva dana njenog trajanja svi zainteresovani će diskusije i prezentacije moći pratiti uživo putem Facebooka i YouTubea, ali i putem oficijelne stranice POINT konferencije: https://point.zastone.ba.

“Nakon online izdanja konferencije pod nazivom ‘POINT Talks’, u kojoj smo razgovarali o nizu različitih tema, odlučili smo da konferenciju održimo offline, u malo izmijenjenom formatu. Ovogodišnju POINT konferenciju željeli bismo iskoristiti da se osvrnemo na protekli period i da otvorimo prostor za promišljanje različitih aspekata uticaja pandemije na naše svakodnevne živote i rad u protekle dvije godine”, poručuju organizatori konferencije.

POINT Konferenciju organizuje UG „Zašto ne“, u partnerstvu s mrežama ACTION SEE i SEE Check, uz podršku Nacionalne zaklade za demokratiju (NED) i Balkanskog fonda za demokratiju (BTD).