Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilježena 15. godišnjica poslovanja “Oktal pharma” u BiH (FOTO/VIDEO)

Oktal pharma (1)

“Oktal pharma” d.o.o. Sarajevo 6. aprila 2017. održala je prigodnu svečanost povodom obilježavanja 15. godišnjice postojanja i uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Na svečanosti koja je sinoć organizirana okupili su se poslovni partneri, članovi Uprave grupacije „Oktal Pharme“ d.o.o. Zagreb te pojedinci zaslužni za veliki uspjeh kompanije.

Kompanija je osnovana u martu 2002. godine. Osnovna registrirana djelatnost „Oktal pharme“ d.o.o. Sarajevo je promet na veliko farmaceutskim proizvodima i djelatnost za vanjsko – trgovinsko poslovanje.

Koliko je kompanija rasla, najbolje pokazuje podatak da je početni temeljni kapital od 25.000 KM za 15 godina narastao na čak 5.000.000 KM te da od prvobitno sedam zaposlenih u firmi „Oktal Pharme“ danas radi 58 uposlenika.

Glavni cilj „Oktal Pharme“ je izgradnja snažne i moderne veledrogerije, ekološki osviještene i sposobne za najviše ciljeve u trgovini, zastupanju, istraživanju tržišta te promicanju farmaceutske i medicinske nauke

– Oktal Pharma je uvijek prednjačila u inovacijama, pa smo tako željeli otići i korak dalje od standardnih definicija korporativne kulture. Kao kompanija čiji je osnivač Oktal Pharma Zagreb postali smo dio jedne od najvećih svjetskih farmaceutskih kompanija Walgreens Boots Alliance.  Trenutno, Oktal Pharma ima 58 zaposlenih, među njima je više od 50 posto ljudi sa visokom stučnom spremom. U narednom periodu planirano je pripajanje kompanije Velfarm d.o.o. Gračanica koja je u većinskom vlasništvu Oktal Pharme Zagreb, kazao je direktor Semin Kasum.

Semin Kasum: Oktal Pharma pruža vrhunske usluge u oblasti distribucije, logistike, marketinga i registracije

Kompanija je danas, uz snažnu podršku osnivača „Oktal Pharme“ d.o.o. Zagreb, sa svim potrebnim kapacitetima, kadrovskim i materijalno tehničkim, odlično pozicionirana na bh. tržištu. U dosadašnjem periodu je uspostavljena ekskluzivna poslovna saradnja sa više od 30 partnera iz inostranstva te sa 600 kupaca i 1.000 dostavnih mjesta. Kupci proizvoda koje distribuiraju su apoteke, druge veledrogerije, privatne ordinacije, poliklinike, domovi zdravlja, bolničke apoteke i optičarske radnje.

S ciljem edukacije građana, pacijenata i javnosti, „Oktal Pharma“ d.o.o. Sarajevo vrši i besplatnu distribuciju 6.000 primjeraka stručnog časopisa „Vaše zdravlje“

– Naš odjel marketinga je u potpunosti posvećen ekskluzivnoj promociji poznatih svjetskih proizvođača lijekova, dermokozmetike, dodataka prehrani i medicinske opreme, koji su godinama prisutni na bh.tržištu. Neki od njih su s nama od samog početka poput Pierre Fabre, Mentholatum, Hermes, Schülke & Mayr, a neki su se kasnije odlučili za nas: Advanced Medical Optics (AMO), Queisser Pharma, Sanofi (OTC), Servier…

Zahvaljujući stalnom unapređivanju kvaliteta i širenju asortimana, kao i ulaganju u razvoj zaposlenih te edukaciju zdavstvenih radnika i stanovništva- mi smo danas jedna od vodećih distributerskih kuća na teritoriji Bosne i Hercegovine. Oktal Pharma je danas kompanija koja pruža vrhunske usluge u oblasti distribucije, logistike, marketinga i registracije, te pokazuje maksimalnu efikasnost u poslovanju, poručio je direktor Kasum.


Moderno opremljen prostor po svjetskim standardima

Kao društveno odgovorna kompanija “Oktal pharma” d.o.o. Sarajevo u kreiranju bolje, zdravije i perspektivnije budućnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.
Oktal Pharma d.o.o Sarajevo posjeduje 3000 m2 moderno opremljenog prostora koji je usklađen sa međunarodnim standardima kvaliteta.