Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obuka za mlade nezaposlene osobe u Microsoft Skills centrima

microsoft-skill23

Projekt zapošljavanja mladih (YEP) i udruženje MS Community potpisali su danas ugovor o saradnji čime se YEP pridružio projektu Microsoft Skills centara.

Uz podršku kompanije Microsoft u spomenutim centrima planirano je obučavanje i certifikacija 350 osoba u korištenju Microsoft tehnologija, a usvajanje novih IT znanja i stjecanje odgovarajućih certifikata značajno uvećava šanse mladih za zapošljavanje.

U saradnji s Fakultetom za informacijske tehnologije Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Ekonomskim i Elektrotehničkim fakultetima Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskim fakultetom APEIRON Univerziteta u Banjoj Luci, udruženje MS Community je u julu 2015. pokrenulo Microsoft Skills centre.

Uz podršku kompanije Microsoft planirano je da se centrima bude obučeno 240 studenata navedenih i srodnih fakulteta, a uključivanjem Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, ovaj broj će biti uvećan za dodatnih 110 nezaposlenih mladih s evidencija službi za zapošljavanje, saopćeno je iz YEP-a.