Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rummenigge siguran da će Guardiola ostati u Bayernu

rummenigge-guardiola

Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik minhenskog Bayerna, i dalje ne žuri da počne pregovore sa Josepom Guardiolom o novom ugovoru, jer je uvjeren kako će španski trener ostati na klupi Bavaraca.

“Stalno ponavljam kako ćemo sjesti s Guardiolom u drugoj polivini 2015. godine i razgovarati o produženju ugovora. Dakle, imamo još nekoliko mjeseci da to obavimo”, rekao je Rummenigge za njemačke medije, te dodao da je sedam bodova prednosti u odnosu na pratioce nakon samo osam kola Bundeslige još jedan razlog više da Guardiola ostane u Bayernu.

I Franz Beckenbauer, počani predsjednik Bayerna, nije krio zadovoljstvo načinom na koji Guardiola vodi tim, te je iskazao nadu da će potpisati novi ugovor.

“Nikada ne treba razdvajati nešto što pripada jedno drugom. Guardiola je vrlo razgovorljiv i duhovit. Njegovi treninzi su kao predstava. Njegovi igrači mogu dati pas saigraču sa povezom oko očiju”, kazao je Beckenbauer.

Guardiola je prošle sedmice napustio press konferenciju na kojoj su ga novinari “bombardovali” pitanjima vezanim za njegovu budućnost u Bayernu.