Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

usvojena odluka

Od 1. decembra u Višegradu rad nedjeljom će biti zabranjen (VIDEO)

rad

Odlukom Skupštine Opštine Višegrad, trgovinske radnje, uslužni objekti i zanatlije od 1. decembra neće moći raditi nedjeljom i neradnim danom

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su odluku o zabrani rada nedjeljom. Odluka se odnosi na zanatlije, uslužne djelatnosti i trgovinske radnje, a primjena počinje prvog decembra.

Odlukom Skupštine Opštine Višegrad, trgovinske radnje, uslužni objekti i zanatlije od 1. decembra neće moći raditi nedjeljom i neradnim danom. Građani, privrednici i trgovci mišljenja su da radnici trebaju imati slobodan dan, ali i da se treba organizovati rad potrebnih službi nedjeljom i neradnim danima, javlja BHRT.

– Što se tiče radnog vremena trgovinskih radnji u Višegradu, mi nismo pogođeni odlukom opštine Višegrad pošto iz određenih razloga nedjeljom ne radimo. Naše mišljenje je da, ako hoćemo da Višegrad bude turistički grad, on mora da radi i nedeljom i praznicima, kaže vlasnik radnje Srpko Baranac.

U lokalnoj upravi navode da je osnovni cilj Odluke to da se radnicima olakša rad, te da dobiju jedan slobodan dan u sedmici.

– Na Skupštini su odbornici jednoglasno usvojili odluku o neradnom vremenu nedjeljom i cilj odluke jeste da se olakša radnicima i da imaju jedan slobodan dan, kaže Ana Bogdanović, načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Neradnim danom i nedjeljom moći će da rade od 6 do 23 sata kiosci, trgovine sa cvijećem, pogrebnom opremom, subjekti koji pružaju usluge zabave i priređivanja igara na sreću, vulkanizeri i autopraonice, te subjekti registrovani za trgovinu na malo korištenim vozilima.