Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održane radionice o upravljanju energijom i energetskoj učinkovitosti

cb-green-projekat
Iz projekta „CB-GREEN“ neumska šetnica osvjetljena je LED rasvjetnim tijelima

U utorak su u Mostaru održane dvije radionice o upravljanju energijom i energetskoj učinkovitosti, u okviru projekta “CB-GREEN – Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje”, kojeg financira Europska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013.

Radionica “Upravljanje energijom u lokalnoj zajednici” bila je namijenjena upravljačkim strukturama u tijelima javne uprave, dok je na radionici “Energijska učinkovitost/efikasnost-EE i indikatori korištenja energije” sudjelovalo stručno osoblje u tijelima javne uprave, priopćeno je iz Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH).

Predavači su predstavnike tijela javne uprave Grada Mostara i općine Neum, relevantnih ministarstava, znanstvene zajednice, te stručnog osoblja iz vrtića, osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije, upoznali s temama upravljanja energijom, energetskim zaokretom u BiH i energetskim planiranjem, kao i s razumijevanjem energetske učinkovitosti, energetske bilance i energetskim indikatorima.

CB-GREEN projekt promiče očuvanje prirode, energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.

Ukupna vrijednost projekta je pola milijuna eura, od čega se polovica odnosi na BiH.