direktor najavljuje sanaciju

Oko 20 posto butika u Skenderiji neupotrebljivo, zbog curenja vode sa platoa

damir petrinic – fena (1)

– Prije svega, imamo plan sanacije platoa Skenderija, dok je u završnoj fazi izrada glavnog projekta sanacije Doma mladih koji obuhvata i suteren, a koji je jedna trećina Privrednog grada – kazao je

Direktor Kantonalnog javnog preduzeća Centar “Skenderija” Damir Petrinić kazao je za Fenu da imaju ozbiljne planove za sanaciju Privrednog grada u sklopu tog centra.

Istakao je da je više od 70 posto Privrednog grada popunjeno, a da je oko 20 posto butika neupotrebljivo, zbog curenja vode sa platoa.

– Prije svega, imamo plan sanacije platoa Skenderija, dok je u završnoj fazi izrada glavnog projekta sanacije Doma mladih koji obuhvata i suteren, a koji je jedna trećina Privrednog grada – kazao je.

Petrinić je naglasio da u projektu kapitalnih investicija imaju ukupno sedam projekata za poboljšanje Centra “Skednerija”.

Centar “Skenderija” sagrađen je 1969. godine, kao djelo arhitekata: Živorada Jankovića, Halida Muhasinovića i Ognjena Malkina.

Na prostoru od 70.000 metara kvadratnih nalaze se višenamjenske dvorane u kojima se tokom čitave godine organizuju razne sportske, kulturne i sajamske manifestacije, te centar Privredni grad sa brojnim prodavnicama, kafićima, galerijama, agencijama kao i firme različitih djelatnosti.

U okviru kompleksa Skenderije nalazi se i Dom mladih, antologijsko okupljalište sarajevske omladine.