Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UIO

Najveća zaplijena cigareta u BiH u 2022. godini

Najveća zaplijena cigareta u 2022, (1)

Radilo se o 51.500 paklica cigareta (Regina, Manchester, Corset, FM, Trocadero), čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na 309.000 KM. Aktivnosti na terenu provedene su u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, u operativnoj akciji “Strijelac”, na Graničnom prelazu Rača oduzeli su 51.500 paklica cigareta u vrijednosti 309.000 KM.

Na osnovu operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog cantra Tuzla izvršili su na graničnom prijelazu Rača detaljan pregled teretnog motornog vozila.

U pošiljci koja je ulazila u carinsko područje Bosne i Hercegovine, bila je deklarisana radna oprema kao roba koja se uvozi u BiH. Detaljnim pretresom vozila pronađena je skrivena i krijumčarena veća količina neprijavljenih i neobilježenih akciznih proizvoda.

Radilo se o 51.500 paklica cigareta (Regina, Manchester, Corset, FM, Trocadero), čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na 309.000 KM. Aktivnosti na terenu provedene su u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH.

Protiv osumnjičene osobe će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje“ iz Krivičnog zakona BiH.

– Podsjećamo da je u toku 2022. Odsjek za provođenje propisa RC Tuzla, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja privremeno i trajno oduzela 91.179 paklica cigareta, 7.900 paklica ručno motanih cigareta, dvije mašine za rezanje duhana, 1.382 kg sitno rezanog duhana i 615 kg duhana u listu – saopćeno je iz UIO.