Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vodeći provajder

Okončana akvizicija kojom BC Partners postaje vlasnik United Grupe

eon_platforma_telemach

United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika

BC Partners, vodeća međunarodna investicijska kompanija, danas je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udjela United Grupe od investicijskog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja.

KKR i menadžment tim United Grupe zadržaće značajan manjinski udio.

Sa sjedištem u Amsterdamu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacijskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, ona već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbjeđuje da ostane lider na tržištu. Tokom proteklih 18 godina, Grupa je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije i sada ima više od 4,400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

„Oduševljeni smo što je transakcija okončana i radujemo se sljedećoj fazi rasta kompanije. United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika. Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija, pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope”, izjavio je Nikos Statopulos, partner u BC Partners.

Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi. Optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbjeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja za 1,8 miliona domova.

„Ponosni smo na dostignuća United Grupe u proteklih pet godina. To je sjajan primjer istinski konvergentnog komunikacijskog i medijskog operatora, sa vodećim inovacijama u uslugama na tržištu. Ostaćemo posvećeni daljem razvoju United Grupe i radujemo se saradnji sa njenim menadžment timom i BC Partners na daljem rastu kompanija”, rekao je Žan-Pjer Sad, generalni direktor KKR-a.