Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bogata ponuda

Olimpijski centar Jahorina ponovo prvi otvara skijašku sezonu, najavljen muzički spektakl

U novu skijašku sezonu, Olimpijski centar „Jahorina“ ulazi sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina

Olimpijski centar Jahorina i ove godine prvi otvara skijašku sezonu u regionu, a turisti će na otvaranju imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara koji će trajati od petka, 3. decembra do nedjelje, 5. decembra.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić ističe da je turistička ponuda za otvaranje nove skijaške sezone proširena trodonevnim gastro festivalom „Ćevap festom“, koji će na platou „Poljice“ okupiti najbolje ćevabdžije iz Sarajeva, Banje Luke i Travnika.

– Taj gastro festival, duboko sam uvjeren, obogatit će našu turističku ponudu tokom „ski openiga“. Ako je suditi po interesovanju turista, cijenimo da ćemo i ove godine biti regionalni turistički hit i da će smještajni kapaciteti biti popunjeni do posljednjeg mjesta, baš kao što je to bio slučaj i protekle sezone – ističe Ljevnaić.

U novu skijašku sezonu, Olimpijski centar „Jahorina“ ulazi sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.