Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svježe i neprskane

Ona dnevno proda po 300 kilograma mandarina iz doline Neretve

mandarine kristina3

Posao s voćem i povrćem doslovno cvjeta te joj svaki dan dostavljaju svježe iz Opuzena

“Daj mi molim te dva kilograma mandarina za probu. Za djecu”, kazao je jučer kupac prodavačici Kristini Penavi. “Koliko imaju djeca godina?”, upitala ga je. “Pa 27 i 30!” odgovorio je kupac dok je pokušavao ostati ozbiljan.

Štand u Bestovju kraj mosta koji ga spaja sa hrvatskom prijestonim Zagrebom, s bujnim, prirodnim i nešpricanim proizvodima iz doline Neretve OPG-a Ćelić Željanka, postao je nezaobilazna tačka, piše 24sata.hr.

Dok je novinarska ekipa popričala s prodavačicom, planulo je najmanje 40 kilograma mandarina, te nekoliko kilograma grožđa. Kupci su raznoliki i imaju doslovno od 18 do 88 godina.

Vlasnici su odabrali frekventnu lokaciju uz koju se nalazi parkiralište. Oni koji idu iz Bestovja prema Zagrebu, staju čak na suprotnom dijelu ceste i pod sva četiri žmigavca, kako bi uzeli svoju dozu vitamina C. Kupuju radnici i penzioneri, muškarci i žene. I svi su zadovoljni.

– Daj mi kisele, slatke, zelene, ma bilo kakve – rekao je drugi kupac Kristini dok mu je ona pokazivala voće.

No, kao i desetak drugih zadovoljnih kupaca, nije otišao dok se nisu zajedno fotografisali. Na spomen brzog selfija, Kristina se samo nasmijala. Čim to vide drugi ljudi, i oni se žele fotografisati. Zato se ponekad čini da su pred štandom zapravo dva reda.

– Radim za OPG i gazde znaju da se ljudi žele fotografisati. To nam je simpatično i dobro se nasmijemo – kaže Kristina.

Posao s voćem i povrćem doslovno cvjeta te joj svaki dan dostavljaju svježe iz Opuzena. Dnevno Kristina proda plane 300 kilograma mandarina. Tu su još suhe smokve, luk i grožđe. Proda se doslovno sve, a na veću količinu kupci dobivaju popust.

Na pitanje ima li hemikalija, Kristina spremno odgovara da je voće nešpricano te da ga mogu jesti svi.