pregovori propali

Sindikat zdravstva u KS i Vlada KS nisu postigli dogovor, protesti 7. oktobra

sindikat zdravstva

Predsjednik Sindikata JU Apoteke Sarajevo i član pregovaračkog tima Kemo Delihasanović precizira da će 7. oktobra protesti biti od 12 do 14 sati, a očekuju veliki broj zdravstvenih radnika

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo saopćio je da dogovor nije postignut ni u današnjem razgovoru sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo te su najavili proteste za 7. oktobar, ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Predsjednik Sindikata prim. dr. Edo Selimić kaže da će za vrijeme protesta primati samo hitne slučajeve.

– Pokušavamo da izvučemo granski kolektivni ugovor, naša prava i time 7.500 uposlenika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo dovedemo u neke mirnije vode – kazao je.

Predsjednik Sindikata JU Apoteke Sarajevo i član pregovaračkog tima Kemo Delihasanović precizira da će 7. oktobra protesti biti od 12 do 14 sati, a očekuju veliki broj zdravstvenih radnika.

Ministar finansija u Vladi KS Amir Kovačević kaže da su interesi pacijenata i za njih na prvom mjestu te naglasio ‘mi ćemo tražiti alternative, ima ih raznih’. Podsjeća da, kako je rekao, kao ljudi od odgovornosti žele da zaštite javno dobro u ovom gradu i kantonu.

– Želimo da se ovo što prije okonča, ali nismo spremni da pristajemo na ponude koje nisu adekvatne i u ovom trenutku nisu moguće i ostvarive – naglasio je.

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo u štrajku je od 2. septembra.