Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Novi Grad organizira besplatno predavanje o plasteničkoj proizvodnji

plastenik-tuzlak1

Kako bi potakli razvoj tržišno orjentisane poljoprivredne proizvodnje sa fokusom na plasteničku proizvodnju, Općina Novi Grad Sarajevo, u saradnji sa Federalnim zavodom za poljoprivredu, 9. maja organizira besplatno tematsko predavanje o temi „Plastenička proizvodnja”.

Predavanje je dio poticajnih mjera razvoju privrede i zapošljavanja, koje Općina Novi Grad realizira već četvrtu godinu, a predavač je direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu Omer Kurtović, najavljeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.

Predavanjem će biti obuhvaćene oblasti koje se odnose na značaj plasteničke proizvodnje, uticaj klimatskih promjena, na objekte za proizvodnju (plastenici), a bit će riječi i o planiranju proizvodnje u plastenicima, proizvodnji presadnica povrća, tehnologiji uzgoja osnovnih kultura, kao što su paradajz, paprika, krastavac, te o bolestima i štetnicima povrtlarskih kultura, razlikama u simptomima bolesti i nedostatku hranjiva.

Zainteresirani za prisustvo na predavanju, koje će biti održano u multimedijalnom centru Općine Novi Grad Sarajevo, mogu se prijaviti do 8. maja na e-mail: poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba ili putem telefona 033 291-253.