Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Stari Grad i BBI banka omogućili povoljnije kredite za privrednike

bbi-banka

Općina Stari Grad Sarajevo, u saradnji s BBI bankom, omogućila je povoljniju finansijsku liniju za privredne subjekte s područja općine Stari Grad, kao jednu od mjera podsticaja zapošljavanju.

Korisnici programa mogu biti svi privredni subjekti koji imaju sjedište ili posluju na području općine Stari Grad i koji su 100 posto vlasništvo državljana BiH. Pravo na finansiranje neće imati privrednici koji imaju neizmirenih obaveza prema Općini, te oni koji obavljaju djelatnosti iz oblasti igara na sreću i trgovine na malo oružjem i municijom.

Ovim projektom svi privredni subjekti sa područja općine Stari Grad imaju mogućnost da dobiju finansiranje već od 0,5 posto do maksimalnih 1,99 posto profitne kamate, u zavisnosti od roka trajanja ugovora o kreditu.

Općina je osigurala budžetska sredstva u visini od 40.000 KM za regresiranje kamata po kreditima odobrenim u BBI banci u toku 2016. godine za poduzetnike i obrtnike s područja ove općine.

Općina Stari Grad Sarajevo je tim povodom pozvala sve zainteresovane poduzetnike i obrtnike na zajednički sastanak sutra sa predstavnicima BBI banke, na kojem će svim zainteresovanim subjektima biti predstavljen projekt, te uslovi i kriteriji ovog jedinstvenog programa BBI banke i Općine Stari Grad.