Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kanadski parlamentarac posti Ramazan: Sad znam kako je onima što gladuju

Liberalni zastupnik Mark Holland iz Kanade se prošle sedmice, prije svetog mjeseca svih muslimana Ramazana, obratio parlamentu gdje je rekao kako je prošle godine postio cijeli Ramazan.

“Sljedeće sedmice će stotine hiljada Kanađana slaviti ramazan kao i milioni ljudi širom svijeta. Želim iskoristiti ovu priliku da poželim svima onima koji slave ramazan: “Ramazan Mubarek”.

Prošle godine sam imao mogućnost da postim cijeli mjesec ramazan i to je nešto što želim učiniti ponovo kao podršku inicijativi “Gift 30”. Ta inicijativa se ogleda u tome da uzmete novac koji ste uštedjeli od posta svaki dan kako biste ga dali onima kojima treba više.

Kada sam postio, to je bilo nevjerovatno iskustvo u kojem možete vidjeti kako je to biti gladan. Na kraju dana sam naravno osjećao olakšanje, ali nažalost mnoga djeca širom Kanade i svijeta to olakšanje nikada ne osjete. Koristimo moć ramazana da pomognemo drugima”, istakao je Holland u svom obraćanju.

Inače, Gift 30 nudi mogućnost da svi, bez obzira na vjeru, doniraju novac za kampanju “Banka hrane” tokom mjeseca ramazana kako bi se borili protiv gladi u Kanadi.

https://youtu.be/LA2j8JMv538