Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetski mediji o Novaku Đokoviću: On je “bionički čovjek”!

đoković

Novak Đoković je “zid u ljudskom obliku” i “bionički čovjek”, navode britanski mediji, a anketa lista “Ekip” pokazuje da je Đoković “preskočio” Nadala i da je sada drugi na listi najboljih svih vremena.

Nakon Đokovićevog trijumfa na Rolan Garosu i spojenog niza od četiri gren slema zaredom, na različitim podlogama, svjetski mediji govore u superlativima o srpskom teniseru i svjetskom broju 1.

“Pitajte Đokovića da vam vinerom spasi život i on će vjerovatno da pogodi osnovnu liniju. Stavite pred njega razmjenu od 34 udarca i budite sigurni da će odigrati 35”, navodi “Dejli telegraf”.

Britanski mediji navode da je u toku jedno veliko rivalstvo – Đoković protiv istorije. Odnosno, da je završena era rivalstava Federer-Nadal, Borg-Mekinro, Edberg-Beker…

Francuski “Ekip” je napravio anketu o poretku na listi najboljih svih vremena i ponudio čitaocima tri igrača – Federera, Nadala i Đokovića da ih poređaju od jedan do tri.

Dvije trećine anketiranih je odlučilo da je Federer prvi, Đoković drugi, a Nadal treći.

Pri tome se vodilo računa da Federer još uvijek ima pet gren slemova više od Novaka /a manje mastersa/ i da je više vremena proveo na mjestu broj 1.

Svjetski sportski mediji već najavljuju Vimbldon, koji počinje krajem juna i na kome Đoković brani titulu.

Đoković će se odmarati tri sedmice i neće igrati mečeve na travi do Vimbldona, kao ni prošlih godina, ali je on i takav prava noćna mora za one koji će se sa njim sastati u prvim kolima turnira, navode svjetski mediji.