Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Stari Grad i KULT finansiraju poslovne planove mladih

stari_grad_opcina_1

Općina Stari Grad i Institut za razvoj mladih KULT raspisali su Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova udruženim sredstvima Općine Stari Grad Sarajevo i Instituta za razvoj mladih KULT namijenjenih razvoju preduzetništva i zapošljavanju mladih iz ove općine.

Osnovni cilj Javnog poziva je poticaj preduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja općine Stari Grad Sarajevo kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.

Na osnovu Javnog poziva bit će odabrani najbolji poslovni planovi mladih, koji će biti podržani grant sredstvima. Visina bespovratnih sredstava po poslovnom planu može iznositi od 5.000 KM do 8.000 KM.

Korisnici sredstava mogu biti osobe koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih JU Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo, ili ukoliko se ne nalaze na evidenciji nezaposlenih moraju imati uvjerenje iz Porezne uprave Općine Stari Grad da se ne vode u jedinstvenom sistemu, koji imaju prebivalište na području općine Stari Grad Sarajevo najmanje dvije godine u kontinuitetu, pripadaju kategoriji mladih starosti do 35 godina…

Po odobravanju poslovne ideje korisnici su dužni registrovati i razvijati vlastiti biznis na području općine Stari Grad, te registrovati biznis u roku od tri mjeseca. Krajnji rok za prijavu je 14. decembar, 2018. godine.

Kompletan javni poziv, kao i biznis plan samozapošljavanja za zainteresovane dostupan je na web stranici www.starigrad.ba.