Biznis

Trg slobode

Otvoren 12. međunarodni sajam pčelarstva “Tuzla 2021”

15/10/2021

Ovom prilikom istaknuto je da Vlada Tuzlanskog kantona pruža redovnu podršku pčelarima

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vahidin Smajlović otvorili su danas 12. međunarodni sajam pčelarstva “Tuzla 2021” koji se održava na Trgu slobode u Tuzli.

Ovom prilikom istaknuto je da Vlada Tuzlanskog kantona pruža redovnu podršku pčelarima.

– Naš odnos prema poljoprivrednim proizvođačima najbolje oslikava naša volja i spremnost, da, u skladu sa realnim mogućnostima Tuzlanskog kantona i prihodima koji se ostvaruju, pomognemo poljoprivrednu proizvodnju. Među poljoprivrednim proizvođačima svoje mjesto i ulogu imaju i proizvođači meda i proizvoda od meda – kazao je premijer Hodžić.

Ministar Smajlović naglasio je da je ovo bila izuzetno teška godina za sve poljoprivredne proizvođače, te da je Vlada kroz prvi ovogodišnji rebalans budžeta predvidjela povećanje podrške za poljoprivrednu proizvodnju za 2,5 miliona KM.

– Umjesto do tada predviđenih 4,5 miliona Vlada je u junu taj iznos povećala na sedam miliona KM. Imajući u vidu pozitivne finansijske tokove u Kantonu, kroz nedavno utvrđeni nacrt novog rebalansa kantonalnog budžeta smo predvidjeli dodatno povećanje sredstava za podršku poljoprivredi i ruralnom razvoju za 750.000 KM. To znači da smo ove godine za podršku poljoprivrednim proizvođačima osigurali ukupno više od 7,7 miliona KM – rekao je Smajlović.

Prilikom otvaranja sajma Udruženje građana pčelara “Tuzla” iz Tuzle je premijeru Hodžiću uručilo priznanje za saradnju i doprinos u razvoju pčelarstva, saopeno je Odjeljenje za informisanje TK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.