Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Otvoren posljednji ovogodišnji sajam malih porodičnih firm

sajam

Predsjednik Udruženja Admir Kapo izjavio je da je to četvrti ovogodišnji sajam domaćih proizvoda na kojem se predstavlja 40 izlagača iz cijele BiH

U organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH” danas je na Trgu “Oslobođenja – Alija Izetbegović” u Sarajevu otvoren posljednji ovogodišnji sajam malih porodičnih firmi.

Predsjednik Udruženja Admir Kapo izjavio je za Fenu da je to četvrti ovogodišnji sajam domaćih proizvoda na kojem se predstavlja 40 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.

– Oni su izložili proizvode iz različitih privrednih oblasti poput organske poljoprivredne proizvodnje, ljekobilja, meda, tekstila, prirodne kozmetike i slično – rekao je Kapo.

Dodao je da ga posebno raduje da imaju sedam novih izlagača koji su predstavili proizvode koji nisu bili zastupljeni na prošlom sajmu.

Kapo je naveo da očekuje dobru posjetu sajmu te je pozvao sve građane Sarajeva da ga obiđu jer će sigurno naći nešto kvalitetno za sebe.

Istakao je da ovakvi sajmovi predstavljaju jedinstvenu priliku da male porodične firme predstave svoje proizvode kupcima jer oni nisu prisutni na policama velikih tržnih centara.