Biznis

Otvorena poslovnica BBI banke u zgradi Općine Novi Grad

21/11/2016

U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera danas je u prostorijama Općine Novi Grad Sarajevo otvorena poslovnica BBI banke. Simboličnim presijecanjem vrpce, poslovnicu su otvorili Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad i Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke. Ovo je druga poslovnica BBI banke u ovoj općini, a zapošljavat će četiri uposlenika, a 31. poslvonica u BiH, javlja Anadolu Agency.

Novootvorena poslovnica BBI banke savremeni je centar koji zadovoljava sve standarde modernog bankarskog poslovanja. Njenim otvaranjem dodatno je upotpunjen i uljepšan objekat Općine Novi Grad, koji je ove godine rekonstruiran i dobio je potpuno novi moderni izgled, a koji pored administrativnih ima i poslovne sadržaje.

Načelnik Semir Efendić poželio je dobrodošlicu BBI banci, istakavši da će poslovnica velikom broju građana koji posjećuju Općinu olakšati i omogućiti da na jednom mjestu završe više poslova.

opcina-novi-grad-bbi-banka1

„Već nekoliko godina sa BBI bankom imamo vrlo uspješnu saradnju, prije svega, kroz formiranje veoma povoljne finansijske linije za našu privredu. Do sada je u privredu Novog Grada plasirano skoro 20 miliona konvertibilnih maraka, kroz veoma povoljene kreditne linije. Program je prepoznat i od strane drugih općina i Kantona Sarajevo. Kroz ove linije do sada je u općini Novi Grad otvoreno oko 500 novih radnih mjesta, a firme koje su korisnici kredita su zadržale, odnosno imaju više od 5.000 uposlenih“, izjavio je načelnik Efendić.

Kako je kazao direktor BBI banke Amer Bukvić otvaranjem druge poslovnice na području općine Novi Grad, BBI banka želi biti još bliže svojim klijentima i omogućiti im vrhunski kvalitet usluge.

„U Novom Gradu smo se uglavnom fokusirali na podršku malim i srednjim preduzećima kroz posebnu liniju namijenjenu ovoj kategoriji klijenata koju realiziramo u saradnji sa Općinom. Ponosni smo da možemo reći da je putem ove linije do sada plasirano skoro 20 miliona KM što je rezultiralo otvaranjem novih 500 radnih mjesta. Privrednici mogu koristiti sredstva po stopama od 0,49 posto kratkoročno i već od 1,49 posto do 2,99 posto dugoročno“, kazao je Bukvić.

Prema njegovim riječima, iz finansijske linije Novi Grad finansirane su i start-up kompanije. Samo u toku 2016. godine odobrena su finansiranja za dvije kompanije početnice u biznisu koje zapošljavaju sedam osoba, a još četiri kompanije su u procesu odobrenja.

„Spremni smo za nastavak i unapređenje saradnje sa postojećim klijentima i otvoreni da pružimo punu podršku novim klijentima. Uposlenici BBI banke će učiniti sve da naši klijenti u Novom Gradu uspješno rješavaju sve svoje finansijske potrebe i projekte u BiH i inozemstvu i da partnerstvo sa BBI bankom bude na obostrani uspjeh i zadovoljstvo“, izjavio je generalni direktor BBI banke.

Poslovnica Novi Grad je smještena u Bulevaru Meše Selimovića br. 97 u zgradi Općine Novi Grad i pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica. BBI banka djeluje u 31 filijali/poslovnici širom BiH, a u 2017. godini je planiran nastavak širenja mreže u oba entiteta u BiH.

Komentari