Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko

Otvorena privredno-turistička manifestacija ‘Ženski bazar’

zensk bazar – brcko – fena (1)
FOTO: FENA

Na ovoj manifestaciji, koja je prodajnog karaktera, svoje rukotvorine i domaće proizvode predstaviće oko 25 izlagača iz svih dijelova BiH i susjedne Srbije

U organizaciji Udruženja “Voćni klub Brčko“ danas je na platou ispred robne kuće u centru grada započela dvodnevna privredno-turistička manifestacija pod nazivom “Ženski bazar“.

Na ovoj manifestaciji, koja je prodajnog karaktera, svoje rukotvorine i domaće proizvode predstaviće oko 25 izlagača iz svih dijelova BiH i susjedne Srbije.

Šef Kabineta gradonačelnika Brčko distrikta BiH Nedim Hamzabegović svečano je otvorio ovogodišnji “Ženski bazar“, kazavši da se radi o važnoj manifestaciji i da je potrebno u narednim godinama osmisliti nove modele sajmova te pronaći adekvatniji prostor za održavanje ovih i sličnih manifestacija.

U ime organizatora Savo Lukić je rekao da sedmi put u ovom gradu njihovo udruženje organizuje ovu manifestaciju sa ciljem da se pored promocije Brčkog, afirmišu i domaći proizvodi.

Na sajmu posjetioci mogu kupiti proizvode kao što su sadnice sezonskog cvijeća i opreme za cvjećare, potom domaće proizvode od različitog bilja, kao i kvalitetnu domaću rakiju.