Pametna shopping kolica stižu i u BiH

konzum-pametna-kolica

Kupci će na ekranu svojih kolica vidjeti akcijske ponude, pronaći lokaciju željenog artikla, provjeriti cijene proizvoda i očitati sadržaj korpe i ukupnu vrijednost za plaćanje

Pametna kolica uskoro stižu u prodajne centre Konzuma BiH u Sarajevu i Banjoj Luci, a kupcima će omogućiti moderniji, brži i ekonomičniji način kupovine, po uzoru na evropske i svjetske prakse trgovačkih lanaca. Zahvaljujući inovativnom proizvodu Shop&Touch, kupci će na ekranu svojih kolica vidjeti trenutne akcijske ponude, pronaći lokaciju svakog željenog artikla, provjeriti cijene proizvoda i ono najvažnije, u svakom momentu mogu očitati sadržaj korpe i ukupnu vrijednost za plaćanje.

“Korištenje ovog sistema kupcu nudi dodatne informacije kao što su najkraće rute kroz prodavanicu ili detaljan opis svih proizvoda. Najveća prednost zasigurno je praćenje trenutne potrošnje, kao i jednostavno plaćanje na zasebnoj blagajni u prodavnici, što osim uštede u kućnom budžetu donosi i uštedu vremena. Kontinuiranim unapređenjem poslovne mreže želimo našim kupcima ponuditi potpuno nove standarde, kako bi kupovina bila na najvišem nivou i jedinstven doživljaj, a pametna kolica sigurno će tome doprinijeti”, istakla je Irena Miličević, direktorica marketinga Konzuma BiH.

Asistenta u kupovini prvo će dobiti građani Banja Luke već 1. decembra kada se otvara super preuređeni Konzum Family centar, a sarajlije sredinom decembra, preuređenjem i otvaranjem najmodernije prodavnice u regiji, na adresi Ložionička 16.