Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzlanska jezera

Panonika prodala rekordan broj sezonskih ulaznica

slapovi-panonsko

O visini cijena pojedinačnih ulaznica za predstojeću sezonu bit će odlučeno u maju jer, kako ističe Porobić, došlo je do povećanja troškova repromaterijala i drugih usluga dobavljača

U kompleksu JKP “Pannonica” u Tuzli užurbano traju pripreme za predstojeću ljetnu sezonu koja će zvanično početi 1. juna. Trenutne vremenske prilike ne idu na ruku izvođačima, ali se očekuje da će na vrijeme biti završeni svi planirani vanjski radovi.

– U drugoj polovini aprila krenut ćemo sa punjenjem jezera i predviđenom dinamikom te spremno dočekati 1. juni kada ćemo početi sa zvaničnom sezonom. U međuvremenu smo po akcijskim cijenama prodali rekordan broj sezonskih ulaznica. Prodato je oko 9.500 ulaznica po cijenama koje se nisu mijenjale. Poređenja radi lani smo prodali oko 7.000 sezonskih ulaznica – kaže za Fenu direktor JKP “Pannonica” Tuzla Maid Porobić.

O visini cijena pojedinačnih ulaznica za predstojeću sezonu bit će odlučeno u maju. Kako ističe Porobić, došlo je do povećanja troškova repromaterijala i drugih usluga dobavljača.

– Očekujemo ponovo dobru sezonu. U prošloj smo imali 350.000 posjetilaca, ali je august s vremenskim prilikama bio nepredvidiv. U biti, posjeta je bila kao i 2021. godine i mi smo zadovoljni – kaže Porobić.

Kada je riječ o cijenama, redovna sezonska ulaznica koštala je 82 KM, povlaštena sezonska ulaznica 42 KM, đačka i studentska ulaznica 64 KM, a dječija 42 KM.