Biznis

RS

“Planuli” u rekordnom roku: Prodavači ne pamte kada su prodali više bazena

02/07/2020

Već dva-tri dana u ponudi nemamo velikih montažnih bazena i ne znam da li ćemo ih uopšte uskoro i dobijati

Visoke temperature i ograničena putovanja zbog virusa korona povećali su potražnju za montažnim bazenima u bh. entitetu Republici Srpskoj, tako da ih u mnogim prodavnicama više nema na stanju, piše Glas Srpske.

Prodavci kažu da ovih dana nisu stigli da iz skladišta iznesu bazena koliko kupci traže, te da u ponudi imaju samo male količine i to onih dječijih, dok onih veći, uprkos vrtoglavim cijenama, uopšte nema.

U banjalučkoj prodavnici “Verno” kažu da su svi veći montažni bazeni rasprodati, te da na stanju nemaju više nijedan.

“Za ovo ljeto smo nabavili četiri šlepera montažnih bazena, što je više nego prethodnih godina i u junu je već sve otišlo. Imali smo bazena svi mogućih dimenzija i mislim da ih ove godine više nećemo nabavljati”, rekli su u ovoj prodavnici i dodali da je u ponudi ostalo još nekoliko malih dječiji bazena na naduvavanje.

Nikad veća potražnja za montažnim bazenima kao ovih dana nije vladala ni u “Fisovim” prodavnicama.

Zaposleni u ovom trgovinskom lancu kažu da se ne sjećaju kada su prodali toliki broj bazena kao što je to bilo proteklog vikenda, te da kupaca ove robe ne manjka ni ostalim danima.

“Već dva-tri dana u ponudi nemamo velikih montažnih bazena i ne znam da li ćemo ih uopšte uskoro i dobijati. Ostalo je još nešto malo bazena sa konstrukcijom i to je to”, kazao je jedan od prodavaca.

Dodao je da se cijene velikih bazena kreću od 500 pa do čak 2.000 KM i da kupci nisu gledali cijenu.

Zadovoljno ruke trljaju i zaposleni u “Centrumu”, gdje paleta bazena “plane” u roku od nekoliko sati.

U radnjama ovog trgovačkog lanca kažu da očekuju da im uskoro stigne novi kontingent bazena, jer su zalihe ove robe pri kraju.

“Ovo ljeto potražnja za bazenima je mnogo veća nego prethodnih godina”, kazali su u ovoj radnji.

Banjalučanin Mirko Bajić,  kaže da nema gdje nije bio u gradu, te da nigdje nije mogao naći odgovarajući bazen.

“Zbog rizika od virusa korona, ali i svakodnevnih izmjena pravila na graničnim prelazima odlučili smo da ove godine ostanemo kod kuće i za novac koji bismo izdvojili za ljetovanje kupimo bazen, koji ćemo postaviti u dvorište. Bio sam u nekoliko radnji u kojima prodaju bazene i nigdje nema onih većih, u kojima se može kupati više osoba”, rekao je Bajić.

Komentari

Autor: Glas Srpske

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.