Biznis

berača ima dovoljno

Počela berba žilavke, urod veći za 30 posto

09/09/2020

Anđelić je napomenuo da je zbog epidemije virusa korona prodaja vina znatno slabija, podrumi vinarija su puni vina, ali je ipak optimističan kada je riječ o prodaji ovogodišnjeg roda grožđa

U trebinjskim vinogradima danas je počela berba žilavke, a rod ove sorte grožđa veći je za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok je i kvalitet mnogo bolji, rekao je Srni direktor preduzeća “Agrofin” iz Trebinja Dragan Anđelić.

Anđelić je rekao da se očekuje da rod žilavke, na oko pet i po hektara, ove godine bude oko 40 tona, a nakon ove slijedi berba vranca i ostalih sorti grožđa.

On je naglasio da ima dovoljno zainteresovanih berača, a berba grožđa je ove godine organizovana u skladu sa epidemiološkim mjerama.

“Mislim da sada u polju imamo oko 130 berača, drži se distanca, nose se maske. Jedan dio berača nam dolazi iz Bileće, a ostalo su lokalni berači”, rekao je Anđelić.

Anđelić je napomenuo da je zbog epidemije virusa korona prodaja vina znatno slabija, podrumi vinarija su puni vina, ali je ipak optimističan kada je riječ o prodaji ovogodišnjeg roda grožđa.

“Pored svih teškoća, sadašnja saznanja nam govore da će se ipak kompletan rod prodati bez ikakvih problema. Zainteresovanost je velika zbog vrlo kvalitetnog grožđa”, istakao je Anđelić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.