Biznis

široki brijeg

Počela obnova stolarije Zovko koja je nedavno u potpunosti izgorjela u požaru

24/06/2019

U protekla dva mjeseca otkako su trajali radovi na čišćenju zgarišta stolarije većina radnika je učestvovala u radovima, a sačuvana su i sva radna mjesta

Ovih je dana krenula obnova stolarije Zovko u Širokom Brijegu koja je prije dva mjeseca u potpunosti izgorjela u požaru.

Direktor stolarije i jedan od suvlasnika Karlo Zovko u izjavi za Fenu istaknuo je kako je obnova zidne konstrukcije u toku te kako će i sušnica i pogon uskoro biti u funkciji.

– Obnova će biti završena do jeseni, ali teško je u ovom trenutku precizirati hoće li to biti u devetom ili u desetom mjesecu. Ovih su dana krenuli građevinski radovi, a uskoro će profunkcionirati sušnica i pogoni u stolariji – kazao je Zovko koji je zahvalio gradskim i kantonalni vlastima, drvnom klasteru i svima onima koji su na bilo kakav način pomogli toj stolariji.

Stolarija Zovko u potpunosti je izgorjela u požaru 18. aprila ove godine, a riječ je o jednoj od najdugovječnijih firmi u Širokom Brijegu.

U protekla dva mjeseca otkako su trajali radovi na čišćenju zgarišta stolarije većina radnika je učestvovala u radovima, a sačuvana su i sva radna mjesta. Osim toga, iz stolarije su, kako ističe Zovko, sačuvali i sve dosadašnje poslovne partnere.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.