Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kompleks slanih jezera

Počela sezona kupanja na Panonskim jezerima u Tuzli, poznato i kolike su cijene

panonika

Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, čime su se stekli svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone

Danas je zvanično počela ljetna sezona rada kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli.

Još prošle sedmice su završene dugotrajne velike pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na sva tri jezera sa rezultatom ekološki potpuno uređenog prostora jezera i pogonski spremnim energetskim i filterskim postrojenjima.

Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, čime su se stekli svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone.

Kako ističu iz uprave ovog preduzeća, i ove godine će Panonika zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga.

Redovna cijena dnevne ulaznice sada košta pet maraka tokom cijele sezone, dok su povlaštene ulaznice za penzionere, RVI, civilne invalide, porodice šehida i poginulih boraca te đake marku jeftinije. Djeca od dvije do sedam godina ulaznice plaćaju tri KM, a ulaz je besplatan za djecu mlađu od dvije godine. Redovne ulaznice poslije 17 sati koštaju tri KM, a povlaštane su marku jeftinije.

Redovna cijena sezonskih ulaznica je 90 maraka, đaci i studenti moraju platiti 70, djeca 40, dok povlaštene kategorije moraju izdvojiti 50 KM za sezonsku plaznicu.