Počele pripreme za Sarajevo Business Forum 2017

Pripremne aktivnosti za Sarajevo Business Forum (SBF) 2017, vodeću investicijsku konferenciju koja će biti održana 22. i 23. maja, počele su u punom kapacitetu.

Uloga i značaj SBF-a danas je predstavljena u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u okviru seminara “Ekonomska diplomatija”.

– SBF je platforma za poslovno umrežavanje i investicije i omogućava promociju BiH i regiona. SBF je okvir za direktne strane investicije. Kroz SBF nastojimo da posredujemo između državnog i privatnog sektora, dovodimo na jedno mjesto vlasnike projekata i poslovne ljude iz regiona te privatne i državne fondove – kazao je direktor BBI banke Amer Bukvić, prezentirajući potencijale SBF-a.

Danas je, također, BBI VIP biznis klub, u saradnji s Privrednom komorom Federacije BiH i Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona, organizirao prvu radionicu za pripremu projekata za Sarajevo Business Forum 2017.

Predstavnici Privredne komore Federacije i zeničke privredne komore istakli su značaj ovog događaja za cjelokupnu privredu BiH, koji se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

– Fokus SBF-a je na direktnim poslovnim sastancima bh. privrednika s potencijalnim investitorima. Prošle godine, samo dok je trajao Forum, obavljeno je više od 250 ovakvih susreta, a BBI banka je oformila poseban tim ekonomskih stručnjaka koji su bh. privrednicima bili na raspolaganju tokom ovih pregovora – kazao je predstavnik BBI banke tokom radionice.

Planirano je da se pripremne radionice za Sarajevo Business Forum održe u svim većim gradovima u BiH. Naredna radionica bit će održana 21. februara u Mostaru, dok je za 23. februar planirana radionica u Posušju, saopćeno je iz Bosna Bank International Sarajevo.

PODIJELI