Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Kraljičina plaža"

Počelo rušenje jednog od najpoznatijih hotela u Crnoj Gori

plaza

Portal Analitika ističe da je bitno naglasiti da se uklanja objekat hotela “Kraljičina Plaža” koji se nalazi u Pržnu i koji je izgrađen početkom 80-tih godina prošlog vijeka

Uklanjanje hotela “Kraljičina plaža”  počelo je jučer, a na njegovom mestu biće sagrađen novi, četvorospratni hotel sa pet zvijezdica. Novi hotel će biti izgrađen za dvije i po godine i koštaće 70 miliona eura.

Direktor kompanije “Adriatic properties” Goran Bencun, rekao je da je uklanjanje hotela počelo u skladu sa Rješenjem Ministarstva održivog razvoja i turizma od 07. juna 2017. godine, kojim je odobreno uklanjanje starog hotela “Kraljičina plaža” koji je izgrađen početkom 80-tih godina prošlog vijeka, piše CDM.

– Navedeni objekat se nalazi na katastarskoj parceli broj 970 KO Sveti Stefan, Opština Budva. Period za koji će u potpunosti objekat biti uklonjen će prevashodno zavisiti od vremenskih uslova, ali pretpostavka je da će upotpunosti biti uklonjen najkasnije u narednih 60 dana. Na mjestu starog hotela planira se izgradnja novog, četvorospratnog hotela, koji će zadovoljavati sve standarde hotela sa pet zvijezdica, i čija izgradnja će početi nakon prikupljanja neophodnih saglasnosti. Planirana je investicija u vrijednosti oko 70 miliona eura, a radovi na izgradnji novog hotela trajat će dvije i po godine – naveo je Bencun.

Prema njegovim riječima, očuvanje prirodnog bogatstva i kulturnog naslijeđa ovog predjela bio je prioritet “Adriatic Properites” i Vlade Crne Gore pri odabiru projektnog rješenja prema kojem će se graditi novi hotel.

Portal Analitika ističe da je bitno naglasiti da se uklanja objekat hotela “Kraljičina Plaža” koji se nalazi u Pržnu i koji je izgrađen početkom 80-tih godina prošlog vijeka, a ne hotel “Miločer” koji je napravljan početkom 20 veka.

Hotel “Miločer” već je renoviran i od 2008. godine i funkcioniše kao deo “Aman rizorta”.